Instagram ще продава реклами от следващата година

Популярното фото приложение Instagram, което е собственост на Facebook, възнамерява да стартира продажбите на реклами през 2014 г.

Към момента на сайта и в приложенията на Instagram не се появяват реклами, но това може да се промени в рамките на следващите 12 месеца, твърди изпълнителният директор на Instagram Дан Уайт.

“Искаме в дългосрочен план да правим пари, но това няма да стане веднага, тъй като не бързаме за никъде”, обяснява Уайт пред Wall Street Journal.

Само 6 месеца след като обяви, че е стигнал 100 милиона активни потребители, Instagram отново се похвали с крайъгълен камък, който вече е 150 милиона. По данни на компанията повече от 60 процента от тях са извън Съединените щати. Въпреки този растеж Уайт счита, че интегрирането на маркетинг и реклами в Instagram трябва да стане много внимателно, за да не отблъсне потребителите.

“Теоретично Instagram може да започне да прави стотици милиони долари още днес, но това се нуждае от сериозна кампания по продаването на реклами и може да навреди на средата”, коментира Брайън Уайзър, анализатор към Pivotal Research Group.