Apple и China Mobile все още преговарят

Желанието на Apple да се добере до перспективният китайски пазар все още не е напълно осъществимо, след като стана ясно, че преговорите между компанията и China Mobile продължават без конкретен и успешен край.

Това обяви председателят на China Mobile Ши Гуохуа, според когото “дискусиите с Apple все още продължават”. По неговите думи сега фокусът на преговорите е върху “търговските подробности и технологичните въпроси”.

От двете технологичните особености изглеждат като по-големият препъни камък за китайската експанзия на Apple. Причината за това е, че към момента China Mobile използва технологията TD-SCDMA, която не се поддържа от iPhone. Все пак най-големият китайски мобилен оператор постепенно започва да мигрира към TD-LTE вариантът, който е напълно съвместим с апарата на Apple.

Засега China Mobile има повече от 740 милиона абонати, които в момента не могат да си купят iPhone. Ако Apple успее да пробие в преговорите с оператора, това може да означава страхотен нов удар за американската компания.