Zynga се отказа от залагания с истински пари в САЩ

Кризата за някогашният лидер в развлеченията в социалните мрежи Zynga продължава, след като компанията обяви приходи, които са с 31 процента по-ниски от миналата година.

Става въпрос за второто тримесечие на 2013 г., за което Zynga има приходи от 231 милиона долара, което е значителен спад спрямо същия период миналата година. В резултат стойността на акциите на компанията спадна с 1 процента на бройка.

Все пак ниският резултат е над очакваното от Уол Стрийт, където се прогнозираше, че Zynga ще отчете едва 185 милиона долара приходи.

Друга категория, в която компанията търпи сериозни загуби е тази на активните потребители. През второто тримесечие на годината Zynga е имала 39 милиона активни потребители дневно, което е спад с 45 процента спрямо миналата година.

Компанията обяви още, че вече не възнамерява да кандидатства за лиценз за онлайн залагания с истински пари в Съединените щати. Вместо това тя ще се съсредоточи върху безплатните социални игри. Така Великобритания е единствената страна, където Zynga предлага залози с реални пари.

Наскоро Zynga привлече бившият шеф на ХВОХ Дон Матрик за изпълнителен директор, който частично бе принуден да напусне Microsoft след като новата конзола на компанията XBOX One не се прие особено добре при нейния анонс.