Dell също готви умен часовник?

Компютърният производител Dell предизвика мини сензация като обяви, че възнамерява да навлезе на пазара на умните аксесоари и по-точно умните часовници.

Според Сам Бърд, вицепрезидент по РС операциите на компанията, Dell внимателно наблюдава бързо растящият пазар на технологични аксесоари, който става все по-важен със спада на традиционните РС продажби.

“Гледайки 5 години напред, очакваме устройствата и формите, в които идват те да продължат да се променят”, казва той.

“Все още ще има нужда и място за статичните десктоп компютри, но гладът за истински мобилни устройства се засилва все повече”, изтъква Бърд. “Много се говори за това как проекти като Google Glass и умните часовници ще се впишат в тази тенденция на технологичните аксесоари, които потребителите могат да носят по себе си”.

“Да имаш подобен часовник на китката си е доста интересно и привлекателно”, загатва той, но остава мълчалив относно плановете и тестовете на Dell в това отношение. Ако компанията наистина направи това, ще трябва да мери сили с гиганти като Dpple, Sony, Microsoft, Samsung, Google и Asus, всички от които под една или друга форма проявяват интерес към този тип нови технологии.