YouTube поднови сделката за Vevo

YouTube е подновил своя договор с Vevo, което гарантира, че платформата за музикални видео клипове ще остане на най-посещавания сайт за видео обмен.

Като част от сделката Google ще направи нова инвестиция във Vevo, която е съвместна собственост на Universal Music, Sony Music и Abu Dhabi Media Group. Точните подробности относно инвестицията не се съобщават, но според Billboard, който пръв съобщи за сделката, тя възлиза на около 40 до 50 милиона долара.

“Направихме инвестиция във Vevo и сме развълнувани от възможностите за бъдещо развитие и това, че ще продължим да осигуряваме на потребителите на YouTube най-доброто музикално съдържание”, се казва в изявлението на Google.

С увеличаването на популярността на Vevo се появиха слухове, че Google ще поиска равен дял в компанията, за който е готов да плати 1 милиард долара. Предполага се, че Facebook също има интерес към платформата. Vevo е третият най-гледан сайт в Съединените щати като всеки месец има 52 милиона посетители. Пред него са само Facebook с 63 милиона посетители и Google със 153 милиона посетители.