Windows 8 приложения може да дойдат на XBOX One

Софтуерният гигант Microsoft намекна, че е възможно да видим Windows 8 приложения, които да се прехвърлят на новата конзола XBOX One.

По време на организираната от компанията конференция Build, която е посветена на Windows 8.1, вицепрезидентът на Групата по развойна дейност на Microsoft Стийв Гугенхайм обяви, че предстоящата конзола може да поддържа Windows 8 приложения.

“По същество XBOX One има два енджина – единият е за игри, а другият на практика е Windows 8 енджин”, изтъкна Гугенхайм.

“За момента нямаме какво да обявим, но трябва да се има предвид, че всички устройства, които споделят енджина на Windows 8 имат нещо общо. Ако искате да се научите да разработвате приложения за XBOX One най-напред започнете с програми за Windows 8”, съветва той.

Наскоро Microsoft обяви ново партньроство със създателите на енджина Unity, който често се използва в мобилните игри и приложения. Благодарение на сделката той ще поддържа всички платформи на компанията сред които Windows, Windows Phone, XВОХ One и XВОХ360, а самите разработчици ще имат много по-голяма свобода когато правят приложения за повече от една платформа.