Говорител за лаптоп: Divoom UPO-3

29.88 лв

Вносител

Вали Компютърс

Нуждата от качествено озвучение почти винаги съпътства потребителите на лаптопи, тъй като повечето модели преносими компютри по традиция правят компромис със своите спикъри. Затова особено ако ползвате лаптопа си в статично положение на бюрото в офиса или у дома, със сигурност бихте могли да се възползвате от малък допълнителен аксесоар, който да увеличи аудио възможностите на компютъра ви.

Divoom UPO-3 е една много добра идея в тази насока. Преносимата колонка може да бъде свързана към всеки лаптоп, при все, че е съвместима и с други дигитални джаджи като iPod, iPhone и mp3 плейъри. Все пак размерите й, които са с една идея по-големи от тези на друго предложение на компанията – портативната колонка Divoom ITOUR-ROCK – правят джаджата най-подходяща за лаптопи.

UPO-3 идва в компактна опаковка, на страничната страна на която с поредица от снимки е онагледен начина на инсталация и ползване на колонката. На гърба пък са описани основните й технически характеристики, някои от които е добре да знаете – размери 157х76х70 мм, обща мощност от 6W и съотношение между сигнала и шума от >70dB.

Самият спикър е с доста стилна форма и чисто черен на цвят. Естественото му положение е легнало по дължина като в горната част на лицевата страна е разположен контролният панел. Той  е доста опростен и се състои само от три копчета – за усилване и намаляване на звука и за неговото временно заглушаване (Mute). От дясната страна на колонката са двата изхода за свързване AUX и miniUSB. За да приведете джаджата в експлоатация е достатъчно само да използвате приложените в комплекта miniUSB-USB 2.0 и AUX кабели и да включите колонката към лаптопа си. Windows 7 на секундата разпозна новото устройство и след няколко секундна инсталация на драйвера го прие напълно. На свой ред точно под контролния панел на UPO-3 светна малка синя LED лампичка, показваща, че уредът е включен.

И това е всичко.

Следващата стъпка просто е да пуснете вашият предпочитан музикален плейър и да се насладите на висококачественият звук, който UPO-3 предлага. А той определено е приятен за ухото и доста силен. С подобна колонка без проблем може да озвучавате работното си място, а в случай, че е необходимо временно да спрете звука, бутонът Mute е изключително удобен. Елегантният външен вид на Divoom UPO-3 и класическият черен цвят го правят подходящ както за офис и работно помещение, така и за стая в дома.