Nvidia Shield отложена за юли

Портативната Android конзола Nvidia Shield трябваше да се появи на пазара днес.

Това очевидно няма да стане.

Причината е, че тя ще бъде забавена с цял месец заради открит механичен дефект, който трябва да бъде отстранен. Според официалният сайт на Nvidia Shield сега конзолата се очаква едва в края на месец юли.

“Не можем да пуснем устройството докато не сме сигурни, че то е в съответствие с високите стандарти на Nvidia”, обяви Джейсън Пол от едноименната компания. Според него откритият проблем е свързан с механична част, която е изработена от доставчик и в момента и двете страни работят на бързи обороти, за да получат новите и неповредени части.

“Извиняваме се на всички, които очакват Shield и вече с анаправили предварителни поръчки”, заяви още Пол.

Nvidia Shield представлява портативна конзола с 5-инчов екран, която работи с Android 4.2 и разполага с мощният Tegra 4 графичен чип. Тя е значително по-мощна от своя конкурент OUYA, но струва и доста повече – 299 долара. Всъщност и тази цена бе обявена съвсем наскоро, тъй като първоначалната идея бе Shield да се продава за 350 долара. Според компанията новата цена вече се е приела доста позитивно сред Android геймърите и тя се надява, че именно достъпната цена ще бъде една от силните черти на конзолата.

На приемлива цена Shield изглежда като интересна Android алтернатива, но слабият каталог от мобилни игри трудно може да се бори с утвърдени портативни системи като 3DS и PS Vita.