Шест държави искат обяснения за Google Glass

Новата технология Google Glass предизвиква сериозен отзвук в редица държави, чиито институции вече искат обяснения от Google относно личните данни и начина, по който Google Glass може да наруши установените разпоредби.

Представители на различни институции, занимаващи се с опазването на личните данни от Канада, Австралия, Нова Зеландия, Мексико, Швейцария и Израел се обърнаха с писмо до изпълнителния директор на Google Лари Пейдж, с което искат да разберат как ще използва компанията събраните чрез Google Glass данни.

“Тук става въпрос както за личното пространство, с което се занимаваме ние, така и за по-общи неща като морални и етични проблеми”, се казва в писмото. “За нас ще е особено интересно да разберем повече за мерките, които Google взима по отношение на Google Glass и това как индивидуалните права на гражданите по цял свят ще бъдат защитени”.

Сред въпросите, които се повдигат са как употребата на Google Glass е съобразена със законите за личната информация и как още възнамерява Google да използва технологията за лицево разпознаване за напред.