LG обнови серията си 3D Smart TV

Производител

LG

Най-новите модели телевизори на LG Electronics от серията 3D Smart TV за 2013 г. вече предлагат нови смарт услуги като LG Cloud, NFC Tag On и системата за трансфер на данни Miracast.

Уеб браузърът е значително подобрен, откриваме и по-богато разнообразие от приложения и 3D съдържание.

Услугата LG Cloud

дава възможност за бързо и лесно съхраняване на филми, му-зика и снимки, независимо от размера на файловете. С LG Cloud потребителите могат да качват безпроблемно различно дигитално съдържание в своето лично пространство на централния сървър и в последствие да го пуснат на своя LG Smart телевизор или друго съвместимо устройство, независимо от времето и мяс-тото.

С функцията NFC Тag On свързването на LG телевизорите с мобилен телефон е по-лесно от всякога. Връзката между двете устройства се осъществява чрез NFC стикер и позволява използването на функции като споделяне на дисплея или кон-тролиране на телевизора през смартфона. Функцията 2nd Display позволява на потребителя да не пропуска случващото се на телевизионния екран, дори когато не е пред него.

Възможностите за синхронизация на телевизорите 

LG Smart TV и съвместими мобилни устройства не свършва до тук. Технологията Miracast, сертифицирана от Wi-Fi Alliance, позволява потребителите да свържат своя телевизор със смарт-фон или таблет, без да е необходимо да използват кабел. По този начин изображенията от дисплея на мобилното устойство лесно могат да бъдат гледани и на телевизора.

Устройствата от серията LG Smart TV разполагат и с функцията MHL (Mobile High-Definition Link), която позволява на потребителите да гледат HD съдържа-ние от телефона на екрана на телевизора. За MHL връзката е необходим кабел, като тя позволява мобилното устройство да се зарежда дори по време на работа.

Функцията Time Machine II

позволява на потребителите да записват лю-бимите си телевизионни прoграми на външен хард диск и да им се наслаждават в удобно за тях време. Записването на филмите и предаванията, които се излъчват по телевизията може да става както на живо, така и по график в предварително зададено време.

Усъвършенстваното Magic Remote дистанционно управление прави работата с телевизорите от новата серия на LG още по-лесна и приятна. В допълнение към опциите за универсален контрол, контрол с посочване, жестов контрол и Magic Wheel е добавена и функцията Voice Mate, която позволява телевизорът да бъде управляван с гласови команди. 

Новите модели от серията 3D CINEMA Smart TV предлагат 

перфектно стереоскопично изображение с широк зрителен ъгъл

и олекотени 3D очила, които не се нуждаят от презареждане. При повечето от тазгодишните модели телевизори на LG са използвани дисплеи с IPS панел. В комбинация с технологията за обработка на изображения Triple XD Engine, те предлагат невероятно качество на картината с живи цветове и детайлни изображения. Зрителното изживяване се допълва и благодарение на технологиите Super Contrast Booster, Dynamic Scanning и Active Noise Reduction, които правят образите на екрана чисти и реалистични.

Телевизорите от новата серия на LG запазват популярната концепция за дизайн CINEMA SCREEN, като рамката им е още по-незабележима. Практичната стойка Magic Swivel Stand е като продължение на екрана и е направена по начин, който гарантира, че нищо няма да разсейва окото на зрителя.