Искате 100 000 долара? Направете WP приложение!

Очевидно Microsoft е компанията, за чиято платформа е най-изгодно в момента да се правят мобилни приложения.

Софтуерният гигант е готов да пръсне цяло състояние по разработчици, създаващи приложения за Windows Phone. Затова съобщава финансовата агенция Bloomberg, според която Microsoft вече е платила по 100 000 долара на няколко разработчици за техните програми за мобилната операционна система.

Преди да се ентусиазирате прекалено, трябва да знаете, че таванът на сумата ще бъде даван само на лица и компании с доказани успехи в създаването на добри приложения.

Причината за тази щедра политика е желанието на Microsoft да стимулира интереса към Windows Phone, който остава в сянката на iOS и Android. Първоначалните отзиви показват, че Microsoft очевидно постига поне част от целта си и напоследък онлайн магазина на WP се сдоби с някои доста важни приложения, които липсваха доскоро. Към момента общата бройка на програмите, които собствениците на Windows Phone устройства имат на разположение, е около 145 000.

Наскоро стана ясно, че Instagram също се има WP версия, но поне на този етап тя ще бъде ексклузивно за Nokia апарати, когато се появи на 26 юни.