BMW се въздържа от авто партньорство с Apple

Автомобилният гигант BMW Изглежда не е сигурен в ползите от сделка с Apple относно новата система iOS in the Car.

Вместо това немският концерн ще се придържа към наличната iDrive, която използва в момента. Все пак BMW не изключва нещата да се променят в бъдеще и ще проучи внимателно въпроса дали iOS in the Car не може да бъде интегрирана към сегашната умна система.

“Повече от десетилетие предлагаме изключително развити мултимедийни възможности в нашите автомобили, така че няма да бъде нито толкова лесно, нито толкова разумно да започнем да променяме изцяло архитектурата на колите, за да въведем платформата на Apple”, обяви BMW.

Освен това автомобилният производител не е сигурен колко бързо може да бъде въведена iOS in the Car, изтъквайки че обикновено развойните цикли при колите са доста по-дълги в сравнение със смартфоните и таблетите. Очевидно е, че ако сме реалисти, това не може да стане бързо, счита компанията.

Решението на BMW определено предизвиква разочарование в централата на Apple, особено предвид факта, че немците по принцип са едни от най-активните привърженици на различната iPhone интеграция в колите.