McAfee: родителите не могат да контролират децата си

Ново проучване на компанията за компютърна сигурност McAfee посочва, че родителите до голяма степен са се отказали от това да следят какво правят децата им на техните компютри, смартфони или във Facebook или YouТube профилите си.

Докладът, озаглавен Digital Deceptions, изтъква, че родителите практически са загубили борбата със своето потомство що се отнася до опитите им да знаят какво правят децата в интернет пространството.

Така например почти 70 процента от подрастващите твърдят, че успешно крият своето онлайн поведение от родителите си. Повече от половината от интервюираните деца на възраст между 10 и 17 години пък признават, че са поствали “рисковани” коментари или снимки онлайн.

74 процента от родителите просто признават, че вече нямат възможност да обръщат достатъчно внимание и да се интересуват от това какво правят децата им в мрежата и просто “се надяват да не се случи нищо лошо”.

А какво става с добрата стара парола, използвана за ограничаване достъпа до компютри и акаунти? Цели 92 процента от децата твърдят, че тя не е тайна за тях.