Foxconn ще прави таблети с Firefox OS

Китайската компания Foxconn възнамерява да използва операционната система Firefox OS не само за мобилни телефони, но и за таблети.

Това е част от стратегията на компанията да предложи широка гама не само от хардуер, но от софтуер и услуги заедно с него.

Вчера Foxconn и Mozilla обявиха своето партньорство, съгласно което китайците ще правят смартфони и таблети с Firefox OS. Като включи софтуер в своите устройства, Foxconn се надява, че ще повиши продажбите и ще предлага по-ценен продукт на онези компании, които искат да създадат собствена линия продукти.

“Вярваме, че интеграцията на софтуерното и хардуерното разработване предлага по-големи ползи на нашите клиенти и партньори”, обяви Йънг Лю, генерален мениджър по иновационния дизайн във Foxconn. “Firefox OS на Mozilla е базирана на HTML5 и отворените уеб технологии. Цялостната идея на операционната система съвпада напълно с нашата стратегия”.

На съвместната си прес конференция двете компании показаха и първият таблет с Firefox OS като потвърдиха, че Foxconn възнамерява да създаде поне пет модела с операционната система.