Мрежов комутатор: D-Link GO-SW-5G

55лв с ДДС

Производител

D-Link

Мрежовите комутатори, известни още като суичове, играят основополагаща роля в повечето локални (LAN) мрежи. Големите и средно големи LAN мрежи имат определен брой управляеми комутатори, докато малките могат да се задоволят и само с един или с друго подобно устройство.

Ако и вие се нуждаете от подобен продукт, то нашето предложение е 5-портов неуправляем Гигабит комутатор (GO-SW-5G) на D-Link. Веднъж щом вържете устройството към вашия рутер, може да добавите още четири компютъра или други устройства към вашата домашна мрежа, които да се възползват от високоскоростна Ethernet свързаност. Например гейм конзоли, принтери, NAS, мрежови устройства и т.н.

Дизайнът на суича е изключително стилен – издържан предимно в черен цвят. В предната част откриваме шест LED светлинки. Първата показва дали устройството е включено, докато останалите пет – свързаността на вашите джаджи.

Продуктът е с размери от 97 x 79 x 28 мм и тежи 105 гр. Може да се постави на практика навсякъде, като неговият конектор за захранване, както и портовете са разположени на задния панел. По този начин бюрото ви няма да се затрупа от излишни кабели.

GO-SW-5G поддържа и Auto MDI/MDIX Crossover – т.е. всеки порт може да бъде вързан директно към сървър, хъб, рутер или суич с помощта на стандартен Ethernet кабел. По този начин всяко устройство, вързано към мрежата, ще получава възможно най-добрата скорост.

За да настроите суича, не се изискват каквито и да било познания. Това е Plug-and-Play устройство в пълния смисъл на тази дума. Не са необходими и сложни настройки. Освен това пести и енергия. В периоди на неактивност то влизат в sleep режим и намаляват потреблението на ток. По този начин ще пестите енергия автоматично, без това да се отразява на производителността.

Поддържаните стандарти са както следва: IEEE 802.3 10BASE-T Ethernet (twisted-pair copper),• IEEE 802.3u 100BASE-TX Fast Ethernet (twisted-pair copper), IEEE 802.3ab 1000BASE-T Gigabit Ethernet (twisted pair copper), ANSI/IEEE 802.3 NWay auto-negotiation, IEEE 802.3x Flow Control и IEEE 802.3az Energy-Efficient Ethernet (EEE). Съответно скоростите на трансфер са от порядъка на Ethernet (10 Mbps (half duplex), 20 Mbps (full duplex)), Fast Ethernet (100 Mbps (half duplex), 200 Mbps (full duplex)) и Gigabit Ethernet (2000 Mbps (full duplex)).

В заключение – това е един стилен и висококачествен продукт на достъпна цена, който ще предостави високоскоростна Ethernet свързаност и на останалите устройства във вашия дом или малък офис. А ако петте порта в този модел не са ви достатъчни, винаги може да се сдобиете с GO-SW-8G, който разполага с цели осем.