10 неща, без които един предприемач не напуска дома – 2

След като в първата част на нашия материал ни представихме пет от нещата, без които нито един успешен предприемач не напуска дома си, е време да видим и кои са останалите пет.

6. Смартфон

„С него мога да проверявам календара си, да се обаждам, да отговарям на имейли, да изпращам фактури и дори да проверявам различни анализи и акаунтите в социалните медии в движение“, Марджори Астуриас, президент на Blue Volcano Media.

7. Зарядно за смартфон

„Предприемачът или собственикът на малък бизнес никога не трябва да излиза без своето зарядно. Батериите на смартфоните никога не издържат достатъчно дълго. Наличието на зарядно в движение ще поддържа апарата ви жив и ще ви предоставя постоянен достъп до имейла, контактите, календара, ключови документи и т.н.“. Хауърд Шърман, основател на Roval Geeks.

8. Диктофон

„Добрите идеи често хрумват на много хора по едно и също време. Именно поради тази причина често се изгубват. Една добра идея е стойностна само тогава, когато се осъществи. Ако носите диктофон в джоба, може бързо и лесно да записвате добрите идеи на мига – в самолет, в колата, докато се разхождате по тротоара. Когато се върнете в офиса, може да включите диктофона в компютъра и бързо да си ги припомните. Може да записвате и мислите на други хора по време на важни или дълги разговори – разбира се, с тяхното позволение“. Даниел Стийнърсън, президент и изпълнителен директор на Disability Insurance Services.

9. Бекъп софтуер

„Често правя множество публични презентации и винаги нося със себе си личния си компютър и флашка със съответните файлове. Пращам по имейл презентацията си и на друг човек, който ще присъства на нея. Нося си и миниатюрен проектор, в случай че някое устройство се развали“, Кристофър Шрейдър, президент на Schrader and Associates.

10. План

„Никога не трябва да напускате дома си, без да имате план за деня. Без значение дали става дума за ходене до магазина за покупки или среща с клиент по обяд – ежедневният план ще ви направлява в правилната посока. Всички успешни бизнесмени трябва да планират и да знаят какво ще постигнат. Това разбира се не означава, че не трябва да бъдете спонтанни. Когато обаче знаете какво трябва да направите и с кого ще се срещнете (и какво ще обсъждате) е от съществено значение.“ Чарли Плачи, партньор и съосновател на Polachi Access Executive Search.