10 неща, без които един предприемач не напуска дома

Предприемачите признават, че инстинктът е полезен при изграждането на успешен бизнес. Какво правим по-късно обаче? Как да го задържим такъв и да продължим да го развиваме? Повечето успешни бизнесмени заявяват, че разчитат на комбинация от технологии и различни практични предмети както за да извършват ежедневните си задачи, така и за да подсигурят дългосрочния успех. Ето десет от тях: 

1. Нещо, с което да пишем

“Винаги носете със себе си нещо за писане – без значение дали става дума за химикалка и бележник или таблет. Имате идея? Запишете я. Трябва да свършите нещо по-късно? Запишете и него, за да се подсетите. Не предполагайте, че ще запомните всичко”. Джереми Лимън, съосновател на Birch Coffee.

2. Визитки

Възможностите дебнат навсякъде. Може да срещнете потенциален клиент навсякъде. В такъв момент трябва да имате визитка, която да му дадете. Натали Манискалко, изпълнителен директор и основател на RETRO Media.

3. Книга

Никога не излизайте без книга. „Начете се да обичате познанието… Днес нещата се развиват с такава скорост, че в момента в който станете незаинтересувани към случващото се, бизнесът ви е мъртъв”. Ана ДиТомасо, креативен директор на Creative80 Design Studios.

4. MacBook Air

„Моят MacBook Air е падал не веднъж и два пъти и въпреки това продължава да работи. Наличието на по-лека машина в чантата ми ме улеснява значително придвижването ми“, Влад Гистър, изпълнителен директор и съосновател на H.Engage.

5. Слушалки

„Съвсем наскоро си купих чифт слушалки и сега те винаги са с мен. Помагат ми, когато работя или когато искам да си почина“. Дерек Капо, изпълнителен директор на Next Step China.

Очаквайте продължение!