Facebook с годишна среща на акционерите на 11 юни

Най-голямата социална мрежа в света ще проведе своята годишна среща на акционерите в началото на месец юни, обявиха от централата на Facebook.

Мястото на срещата ще е Уестин Хотел в Сан Франциско, а по време на нея Марк Зукърбърг и ръководството на Facebook ще имат нелеката задача да дават обяснения за бъдещето на компанията след нейния не съвсем успешен борсов дебют.

Към края на деня вчера акциите на Facebook се търгуваха на 26.85 долара на бройка, което определено е далеч от най-високата им стойност. Въпреки това откакто излезе на борсата, Facebook като цяло не постига високи стойности на акциите си и това е един от основните въпроси, на които Зукърбърг ще трябва да отговаря.

Освен незадоволителният ход на акциите, друга тема, която ще бъде обсъждана през юни е изборът на нов борд на директорите. Акционерите ще трябва да решат дали да гласуват доверие на осемте сегашни директора или да направят някои смени. Накрая Facebook ще поиска от акционерите си да одобрят Ernst&Younh като одитор на компанията за остатъка от годината.