Yahoo остана без председател на своя борд

Председателят на борда на директорите на Yahoo Фред Аморозо обяви, че ще подаде оставка.

Аморозо ще остане в компанията до годишната среща на акционерите, която ще се проведе на 25 юни, но след това ще напусне компанията без да се кандидатира за нов мандат.

За негов временен заместник бе посочен Чейнард Уеб Младши, бивш изпълнителен директор на компанията LiveOps, която се занимава с комуникационни услуги, базирани в облака.

Фред Аморозо стана председател на Yahoo наскоро в момент, в който някогашният интернет лидер имаше сериозни затруднения.

“Фред беше невероятен председател през последната година и лично аз съм му благодарна за неговото доверие и насоки, когато поех поста изпълнителен директор на Yahoo”, обяви Мариса Майер в свое изявление. “Съветите на Фред се оказаха изключително ценни за мен в първите ми месеци тук”.

Оставката на Аморозо идва по-малко от година след като той зае поста. Преди да се присъедини към борда на директорите на Yahoo в началото на 2012 г. в продължение на 6 години той бе изпълнителен директор на компанията Rovi, която се занимава със събиране и анализиране на интернет статистически данни за развлекателния бизнес.