3 неща, които да направите при търсенето на таланти

Наемането на наистина талантлив човек може да е доста трудна задача. Дали изпитваме недостиг на квалифицирани кандидати или просто пропускаме несъзнателно онези, които наистина си заслужават?
Ето няколко съвета, които трябва спазвате, ако искате да се сдобиете с качествен служител.

1. Бъдете сериозни и настоятелни в търсенето на талант. Обновете тактиките си на търсене. Премахнете консервативните процеси. Те могат само да ви попречат и да отсеят онези кандидати, които имат необикновен потенциал. Умните мениджъри знаят, че невероятните таланти не се крият в стандартна кутия. Компаниите трябва да търсят кандидати с хъс и креативност, които притежават и традиционни умения като етика и надеждност.

2. Наемайте, за да обучавате. Каквото и да си говорим, и работодателите са виновни до известна степен за невъзможността си да наемат таланти. Помисляли сте за следна вариант – наемете даден служител и го научете на качествата, които искате да притежава.

3. Ориентирайте се към нишите. Социалните мрежи, в които членуват хора с конкретни интереси, като например GitHub, Dribble и StackOverflow – са добро място, където могат да се открият хора за специфична работа.