210 000 долара за чаша кафе с шефа на Apple

Изглежда, че е по-скъпо да си уредиш среща на чаша кафе с Тим Кук, отколкото за си купиш чисто ново Lamorghini Gallardo.

Поне когато става въпрос за благотворителен търг.

Инициативата е дело на сайта Charitybuzz, който редовно организира наддавания, приходите от които отиват за благотворителност. Стартовата цена на срещата с Тим Кук бе 50 000 долара, но само в рамките на първия ден скочи до 160 000 долара. В момента най-високото предложение е 210 000 долара.

Половинчасовата среща с изпълнителният директор на втората по стойност компания в света е част от кампанията за набиране на средства за Центъра за правосъдие и човешки права Робърт Ф. Кенеди. Това е шестата годишна изява на благотворителния търг, а освен Кук в него участват звезди като Робин Уилямс, Джей Лено, Алек Болдуин и основателят на Tesla Motors Елон Муск.

Наддаването за срещата с Тим Кук ще продължи до 14 май и към момента стойността му е начело на всички търгове на Charitybuzz. За сравнение удоволствието да бъдете разведени от Джей Лено сред личната му колекция от автомобили струва 7 250 долара, а посещение в SpaceX Center и среща със самия Муск е 7 500 долара.