Galaxy S4 с топ резултат за мобилен гейминг

Смартфоните и таблетите все още са далеч от класата на графиката, която може да възпроизведат домашните конзоли, но темповете, с които се развиват мобилните технологии позволяват на всеки няколко месеца да се прави нов скок в гейминга за преносими устройства.

Най-новото изследване на наличните топ модели смартфони пък показва, че Samsung Galaxy S4 е апаратът, по който почитателите на мобилните развлечения ще трябва да сверяват часовниците си. Въоръжен с най-новата версия на Qualcomm Snapdragon 600 процесора, апаратът регистрира най-високи резултати за мобилен гейминг от всички телефони.

Това показват паралелни проучвания, направени с двата най-сериозни бенчмарк инструмента – 3DMark на FutureMark и GLBenchmark на Kishonti. И двата са създадени, за да поставят под максимално натоварване графичния процесор и да отчетат резултатите, които може да постигне всеки апарат.

Под 3DMark Galaxy S4 постига 11 623 пункта, което е достатъчно, за да изпревари HTC One и неговите 11 526. На свой ред под GLBenchmark и 1080p смартфонът на южнокорейската компания бие с малко както iPad 4, така и iPhone 5, а подобно сравнение е възможно, тъй като програмата е налична и за iOS.