Blackstone вече не наддава за Dell

Частната инвестиционна компания Blackstone Group се е отказала от офертата си да купи Dell, призна компютърният производител.

Blackstone е оттеглила предложението си за 25 милиарда долара като за основни причини посочва лошите финансови резултати на Dell и слабите позиции на някогашния РС лидер.

Офертата беше депозирана миналия месец в отговор на предложение от 24.4 милиарда долара, направено от Silver Lake и основателят на компанията Майкъл Дел. Междувременно обаче проблемите на компанията станаха по-известни и очевидно Blackstone не иска да рискува.

В писмото си до Dell инвеститорът изтъква, че “безпрецедентният спад с 14 процента в РС пазара през първото тримесечие на годината” притеснява компанията и очевидно не съвпада с прогнозирания от Dell умерен растеж. Освен това пазарната оценка на компанията, изготвена от Blackstone, показва “бързо западащ финансов профил”. Малко след като Blackstone даде своята първоначална оферта, Dell промени прогнозите си за очаквания приход тази година от 3.7 милиарда на 3 милиарда долара.