LG представи умни домакински електроуреди

По време на LG Innovative Festival (InnoFest) 2013 LG показа впечатляващо разнообразие от енергийно ефективни домакински електроуреди.

Най-новите домакински електроуреди на LG, в това число пералните със сушилня Eco-Hybrid и хладилниците енергиен клас А+++, се отличават с иновативни функции и авангардни технологии.

Сред показаните уреди бе новата пералня със сушилня Eco-Hybrid с капацитет 12 кг. при пране и 8 кг. при сушене и самостоятелна сушилня с капацитет 9 кг. Новите перални със сушилня на LG са енергиен клас А. Тяхната енергийна ефективност се дължи на Air-drying технологията (изсушаване с въздух), която подпомага стандартния цикъл на работа при сушене. Това може да спести на потребителя до 6 900 л. вода на година. Сушилните Eco-Hybrid притежават и два режима на работа – Eco и Speed.

Заедно с енергийно ефективните перални и сушилни LG представи и първия по рода си хладилник с енергиен клас А+++, който разполага с фризер и двойна система за съхранение Door-in-Door, както и фурната Charcoal Lighting Heater.

Тазгодишното издание на InnoFest се проведе в Берлин на 10 и 11 април и бе посетено от около 300 бизнес партньори на LG от цяла Европа.