Наши ученици учат как се става космонавт

Как се хранят астронавтите, докато са в космоса? Как спят? Как се работи в екип в трудните неземни условия? На тези и още много свързани с космоса въпроси ще получат отговор 80 български ученика, които през това лято ще заминат в Space Camp Turkey – един от трите подобни космически лагера в света.

На 11 април, един ден преди официалното честване на Международния ден на авиацията и космонавтиката, особеностите на програмата, както и възможностите за участие бяха представени пред младежи от цяла България. Събитието се състоя в Частния Транспортен Колеж – София, а организатор е Център за творческо обучение, който е лицензиран партньор за България на Space Camp – Turkey.

Центърът за творческо обучение акцентира върху развитие на способности и умения, като самостоятелно изследване на проблеми и взимане на решения, прилагане на знанията за решаване на практически задачи, реалистична самооценка и самочувствие, формиране и отстояване на собствено мнение, по-добра комуникация и ефектива работа в група. Част от занятията са реализирани в сътрудничество със „Space Camp” в Измир, акредитиран от NASA. Най–изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на “Space Camp”.