Facebook Home може да бъде изключен в HTC First

Оказва се, че HTC First – първият смартфон, който ще върви с предаврително инсталиран Facebook Home – всъщност работи с непроменяна Android операционна система. Това означава, че потребителите могат да изберат да изключат този нов “скин”, разработен от социалната мрежа, и да работят с оригиналната ОС, пише Mashable.

Home е своеобразен софтуер, който при работата с нашите смартфони ще изкара на преден план хората, а не мобилните приложения.

С негова помощ ще виждате света през хората, а не през мобилните приложения. Ще получавате достъп до съдържание от всякакъв тип от социалната мрежа, просто като погледнете към телефона си, без дори да го отключвате. Ще разглеждате и харесвате снимки, дори ще може да коментирате. 

Изпращането на съобщения чрез Home също ще бъде елементарно чрез “Chat heads” и възможно по всяко време, без значение къде точно се ровичкате в телефона си. Да речем че четете статия в своя браузър и човекът X ви праща съобщение. В горния десен ъгъл се появява неговата „глава“ – кликвате на нея, докато статията е отворена, и му отговаряте. Дори когато превключвате между приложенията, иконката с главата (снимката) на вашия приятел ще ви следва навсякъде.