Hulu не се продава, но интерес има

Засега Hulu официално не е обявена за продажба, но това не пречи на някои големи акули да се навъртат около популярната компания за интернет стрийминг на видео съдържание.

Това твърди сайтът AllThingsD, според когото няколко потенциални купувачи вече са дискутирали неформално възможността за закупуване с ръководството на Hulu. Въпреки това до момента официална оферта не е излязла от никого.

Сред вероятните кандидати е Hulu са Рос Левинсън, бившият временен шеф на Yahoo, който в момента работи с Guggenheim Partners. Yahoo и Amazon също проявяват интерес, отбелязва сайтът.

Собствениците на Hulu Walt Disney и News Corp. вече веднъж обявиха компанията за продажба през 2011 г., но малко след това се отказаха, тъй като прецениха, че “Hulu има уникално стратегическо значение за всеки един от своите собственици”. След като изпълнителният директор на Hulu Джейсън Килар обяви, че ще подаде оставка, в ръководството на компанията отново възникнаха противоречия, които могат да доведат до нейната продажба. Disney поддържа идеята за безплатна услуга, подкрепяна от реклама, докато News Corp. иска Hulu да стане изцяло платена.

През годините имена като Apple. Microsoft и Google също са били спрягани като потенциални купувачи на Hulu.