Европейската инвестиционна общност се събира в София

 

Над 40 представители на инвестиционни фондове и бизнес ангели, управляващи портфолио на обща стойност над 3 млрд. евро, ще пристигнат в София за два дни и ще търсят най-обещаващите български стартиращи фирми. 

Това ще стане в рамките на тазгодишното издание на Balkan Venture Forum, което ще се проведе на 21 и 22 май в София и ще обедини лекционна програма, посветена на предприемачеството и иновациите със състезание за стартиращи фирми. Това е най-големия регионален форум за рискови инвестиции, стартиране на бизнес и иновации, който позволява на перспективни стартъпи от Балканския полуостров да се свържат с големи международни дялови инвеститори. 

Сред лекторите на софийския форум ще бъдат Уилям Стивънс, основател на Europe Unlimited, Джулия Танасис, инвестиционен мениджър в netSTART, Джордж Вулгарис, оперативен директор във VisionMobile, Майкъл Голд, управляващ директор в Crimson Capital Corp., Тодор Брешков, управляващ партньор на инвестиционния фонд и акселератор LAUNCHub, Максим Гурвиц, представител на инвестиционния фонд и акселератор Eleven, Стив Кайл, мениджър на MammothDB и др.