Първи поглед: Ego! Smartmouse

Производител

Laura Sapiens

 

Мишката е джаджа, на която отдавна гледаме като на даденост, като на иновация от миналия век. Сега една европейска компания обаче ще се опита да промени това и да я направи не само „умна“, но и много по-мобилна.

Ego! Smartmouse е създадена по дизайн на базираната в Италия и Великобритания фирма Laura Sapiens. Тя съхранява вашата дигитална идентичност и файлове, като по този начин може лесно да работите на различни компютри и системи. Всичко, поддържа Bluetooth, може да осъществи връзка с нея.

Eg!o Smartmouse е оптична мишка, освен това разполага с екстри, характерни за смартфоните – акселерометър, компас, жироскоп, тъч сензор, вградена VGA камера и дори върви под Linux OS. Може да се възползвате от вградените в нея 2, 4 или 8 гигабайта или да се възползвате от нейната собствена облачна услуга.

Освен на бюро, може да движите мишката и във въздуха – движенията ви ще бъдат разпознати безпроблемно. Що се отнася до батерията й – тя се презарежда чрез микро-USB връзка.

Екипът се опитва да набере необходимите средства за производството на Ego! Smartmouse през Kickstarter. При успешна кампания продуктът ще излезе на пазара през юни. Mac версията може и да е готова през юли.