Кой е най-популярният Android смартфон в САЩ?

Въпреки че iPhone е доминиращият фактор на американския пазар на смартфони, апаратът на Apple въобще не е без конкуренция от различните високобюджетни Android модели. Ново проучване на пазарния дял на телефоните, ползващи операционната система на Google, разкрива и кои са топ моделите с Android.

Оказва се, че на първо място е флагманът Galaxy S3 на Samsung, на който се падат 8.8 процента пазарен дял. Той е следван от своя предшественик  Galaxy S2, който пък има точно 6.1 процента дял. Челната тройка се завършва от LG Motion 4G MS770 и неговите 4.8 процента.

По-нататък в Топ 10 на най-популярните Android смартфони личат още три предложения от Samsung – Galaxy Note 2, Ancora Galaxy и Proclaim, както и три вносни продукта – Kyocera Hydro, HTC EVO 4G и ZTE N860.

Единственият американски смартфон в класацията е Motorola Droid Razr, който е четвъртият най-популярен Android смартфон според данните на Google Play за периода 15 януари – 15 февруари 2013 г.

При различните версии на Android популярността на Ice Cream Sandwich става все по-голяма и Android 4.0.4 вече е инсталиран на 33.5 процента от апаратите. Ветеранът Gingerbread, който доскоро бе най-използваната версия на операционната система, все още е на второ място с 16.5 процента.