VMware открива IT академия в България

 

VMware съобщи, че открива VMware IT академия в България в сътрудничество със Софийския университет. Инициативата е по идея на VMware в продължение на активното сътрудничество с водещите български университети. 

Глобалната академична програма се фокусира върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и предоставя подробна информация и запознаване с най-популярните продукти на VMware.

“Целта ни е да подпомогнем българското образование и създадем условия за достъпно и качествено обучение по последните световни виртуализационни  технологии.“, заяви Диана Стефанова, Управляващ директор, Центрове за разработка,  България & EMEA коментира. – Така ще повишим значително знанията на студентите и съответно конкуретноспособността им на пазара на труда след завършване на висшето им образование”.

За обучаващи се в СУ “Св. Климент Охридски” курсът е безплатен, а за студенти от други университети цената е 500 лв.; за всички останали обучението струва 1500 лв.