D-link с нови решения за видеонаблюдение и охрана

 

В рамките на тазгодишното издание на изложението Security Expo 2013 (6-9 март, Интернет Експо Център, София) D-link ще представи своите най-нови продукти и решения за IP видеонаблюдение, подходящи както за дома и малкия офис, така и за средни и големи компании.

Посетителите ще могат да се запознаят с няколко модела IP камери, подходящи за вътрешна или външна употреба. Ще бъдат представени камери с висока разделителна способност и вградено LED осветление, улесняващо наблюдението дори и при намалена осветеност. 

Една от най-достъпните камери, която предлага и възможност за нощно заснемане е DCS – 942L. По-високите класове модели като DCS-3716, DCS-7513, DCS-6511 притежават Full HD резолюция. Някои камери имат възможност за допълнителни обективи със управляема бленда и разширен динамичен обхват и устойчиви на външни въздействия корпуси. 

Освен IP камерите и комутаторитие, D-Link ще представи и мрежови рекордери (DNR-322L и DNR-326), които позволяват на клиентите да съхраняват записите за определено време. При преглеждане на съдържанието има  възможност да се търсят определени кадри или времеви моменти. Рекордерите са съвместими с камери и на други световни производители. 

Софтуерът за видео мениджмънт, който е напълно безплатен, може да управлява до 32 камери и притежава много удобен и интуитивен интерфейс. Той предлага наблюдение „на живо”, запис и преглед, централизиран достъп, както и избор на режими на работа спрямо конкретните нужди – постоянен запис, по график, при детекция на движение и др. Възможностите за управление са изключително богати и включват локален или отдалечен достъп, резервираност на видео информацията и на системата. 

Като производител на цялостни решения компанията представя и устройства за съхранение на данни с по-голям капацитет, подходящи за изграждане на мащабни системи за видеонаблюдение и сигурност. Към това се добавят и няколко серии комутатори включващи захранване на крайните мрежови устройства през етернет кабел, улеснявайки много окабеляването и изграждането на системите за видеонаблюдение.