5 приложения за вашия стар iPad

С темповете, с които се появяват новите модели от популярния таблет на Apple, рано или късно вашият iPad ще се окаже остарял. Не бързайте обаче да го изхвърляте, защото все още има за какво да го използвате.

Вместо това се замислете дали някое от следните 5 приложения на таблета не би могло да ви бъде полезно.

Е-четец

Защо да давате 80 долара за Kindle, когато имате едан напълно функционален iPad, който може да се използва за същото. Таблетът на Apple не е перфектният вариант за четене на електронни книги, но е по-голям, с по-ярък екран и по-мощен процесор в сравнение с Kindle. Всичко това го прави подходяща алтернатива за вашата дигитална литературна колекция. Само инсталирайте любимото си приложение за четене – Newsstand, Nook или Flipboard – обърнете таблета в ориентация “портрет” и сте готови.

Библиотека за комикси

Рисуваните разкази в картинки са не по-малко популярни от художествената литература и с iPad спокойно може да ги имате винаги до вас. Приложението Comic X ви дава достъп до повече от 30 000 заглавия от каталозите на Marvel, DC Comics, IDW и много независими издатели. Ако пък си падате по комиксите на Dark Horse тогава ще трябва да използвате отделното приложение на компанията. И двете се инсталират безплатно, при все, че за отделните комикси ще трябва да плащате.

Помощник в кухнята

Старият ви iPad може да ви спести малко място в кухнята като успешно замени готварските ви книги. Big Oven е отлично готварско приложение, където може да откриете богат набор от рецепти, да организирате собствените си бележки, да създавате пазарски списъци и др. Приложението изисква минимум iOS 5.1. How to Cook Everything пък е приложение на журналиста Марк Битман от New York Times. То струва 10 долара, но съдържа над 2 000 рецепти, обяснени буквално стъпка по стъпка. Работи под iOS 4.3 и по-нова.

Втори монитор

Ако вашият поостарял iPad не може да се сравнява с новия ви лъскав лаптоп по мощност на процесора, той все пак има стойност като безжично продължение на неговия екран. Това става с помощта на Air Display – приложение на цена от 10 долара, с което може да включите един или повече iPad таблети като продължение на дисплея на лаптоп или компютър. Може дори да използвате тъчскрийн клавиатурата на таблета вместо физическата. Air Display работи както с PC, така и с Mac.

Дигитална рамка за снимки

Може би най-лесният начин да изстискате още няколко години живот от стария ви таблет е като го направите рамка за снимки от минали купони и ваканции. iOS има вградено приложение с името Picture Frame, което автоматично организира и възпроизвежда снимките ви. Може да изберете продължителността на слайдшоуто, начина, по който се отварят снимките и конкретните албуми, от които програмата да ги взима. Не забравяйте, че все още има дигитални рамки, които струват повече от 150 долара, така че вашият iPad със сигурност е по-евтината алтернатива.