PC хибридите са опасен конкурент на Apple

Новото поколение хибридни РС устройства, които съчетават характеристиките на таблет и лаптоп, заплашват доминацията на Apple при таблетите, твърди анализатор от Citibank.

“Ограничените иновации” на Apple в таблетите правят компанията уязвима спрямо новите лаптоп/таблет модели с чип на Intel, счита Глен Йънг.

“Вярваме, че Apple ще пусне iPad Mini Retina и по-тънък и лек iPad като най-вероятно и двата модела ще са с нови процесори и ще се появят през третото тримесечие на 2013 г”, казва Йънг. “Но иновации от такъв тип не са достатъчни, за да запазят дела на Apple на таблетния пазар”.

“Докато от страна на Apple през тази година виждаме само ограничени иновации, то те растат бързо при РС моделите. Увеличаващото се присъствие на ултратънки тъчскрийн хибриди с ниски цени (Intel например изисква всички Haswell-базирани ултрабуци да имат тъч управление и да се продават на цени около 599 долара) може да създаде конкуренция при 10-инчовите таблети, която никой не е очаквал”.

С това Citibank стана поредният анализатор, който предвижда успех на РС-тата благодарение на предстоящия процесор Haswell на Intel и желанието на производителя всички ултрабуци с него да имат тъчскрийн.