Често срещани грешки на младите предприемачи

 

Вие сте млад предприемач, който току-що е стартирал свой собствен бизнес. Шансът да направите няколко класически грешки е огромен. Запознайте се с тях, за да спестите и време, и пари.

1. Разработването на продукт е ваш приоритет, отделяте твърде малко време, за да го продавате 

Не постъпвайте като повечето млади предприемачи. Те прекарват повече време в „лабораторията“. Излезте на работната площадка! Не отдавайте повече значение на теорията. Практиката също е важна. Концентрирате ли се върху усъвършенстването на продукта и игнорирате обратната връзка от клиентите ви, ще изпитате сериозни затруднения впоследствие.

2. Имате опасения, че може да откраднете чужд бизнес 

Напълно нормално. По този начин обаче рискувате да загубите шанса си за развитие. Създаването на компания не е лесна задача. За да не попаднете в ситуация, в която сте изкопирали някого неволно, най-добре проучете внимателно възможностите да получите патент.

3. Смятате, че вие и вашият клиент сте две еднакви личности

Изключително голяма грешка. Не е задължително мненията на вас и на вашите клиенти да се припокриват. Ако те не са склонни да купят вашия продукт, ще трябва да намерите друг модел. Преди да го лансирате обаче, потърсете повече мнения. По този начин ще сте сигурни, че продуктът отговаря не само на вашите нужди, но и на останалите потребители. 

4. Стараете се да реализирате повече идеи, вместо да се опитвате да правите пари от продажби 

Креативността е хубаво нещо. Важно е обаче да се съсредоточите и върху продажбите. Все пак именно чрез тях ще създадете бъдещите си продукти.