Amazon обяви виртуална валута за Kindle Fire

Лидерът в онлайн търговията Amazon обяви, че ще пусне нова виртуална валута, която да ще се използва при неговия Kindle Fire.

Тя се нарича Coins и ще бъде активна от месец май тази година.

Чрез Coins потребителите на Kindle Fire ще могат да купуват приложения и игри, както и ще правят т.нар. in-app purhcases вместо да използват кредитните си карти. За да привлече интереса на клиентите си, компанията ще предложи няколко десетки милиона долара под формата на въпросната дигитална валута, след което ще поиска от тях да си купуват Coins с реални пари.

Разработчиците, чиито приложения вече са в Amazon App Store няма да правят нищо специално, за да се приравнят към новата Coins система, но новите разработчици, които имат интерес да участват в нея, ще трябва да получат одобрения за приложенията си до 25 април. И в двата случая разработчиците отново ще продължат да получават 70 процента от приходите.

Идеята зад новата виртуална валута е компанията да се възползва от високия брой Kindle Fire потребители и да ги включи към цялата си търговска система като им даде нови начини да харчат парите си.

Очакванията са една Coin единица да струва един цент, като