Microsoft и Huawei пускат Windows Phone в Африка

В опит да увеличат присъствието си в един от най-бързо развиващите се пазари на света, софтуерният гигант Microsoft и китайският производител на смартфони обявиха, че ще предложат серия от бюджетни Windows Phone модели на африканските потребители.

Африканският пазар е златна мина за производителите на умни телефони, тъй като там по-голямата част от хората все още ползват обикновени мобилни апарати, а интересът към по-новите модели расте непрекъснато.

“Вярваме, че сега е най-добрият момент за инвестиция в Африка и че достъпът до технологиите и най-вече до облачните услуги и умните устройства ще се превърне в ускорител за конкурентоспособността на Африка”, обяви президентът на Microsoft International Жан-Филип Куртоа.

Първият модел от новата линия ще се нарича Huawei 4Afrika и ще бъде началото на серия смартфони с ниска цена, създадени специално за континента. Той ще дебютира в Ангола, Египет, Брега на слоновата кост, Кения, Мароко, Нигерия и ЮАР в края на този месец.

Според Microsoft над 90 процента от продадените апарати в държави като Нигерия и Кения са обикновени телефони и това показва колко голяма е нуждата от пускането на нови модели на тези пазари. Самията Huawi 4Afreka ще разполага с дисплей от 480х800 пиксела, дмуядрен Snapdragon процесор и 4GB място за съхранение.