Chrome с приложение за филма "Оз: великият и могъщият"

Ако сте сред потребителите на браузера Google Chrome и харесвате “Вълшебникът от Оз”, може да се възползвате от ново приложение, което цели да подгрее обстановката преди излизането на новия филм, вдъхновен от класическия роман.

„Намери пътя към Оз“ е разработен от Disney и UNIT9 и представлява интересно приложение, до което получавате достъп направо през браузера и без да е нужно да инсталирате нищо допълнително. Подобно на другите приложения от серията Google Chrome Experiments, „Намери пътя към Оз“ показва на какво е способен HTML5. То използва WebGL, за да създаде интерактивна 3D среда без помощта на плъгини като Flash и Quicktime.

В нея потребителите могат да се наслаждават на различни мултимедийни възможности като това да разглеждат сцени от филма и да правят снимки и видео клипове чрез уеб камера, които веднага след това ще бъдат вградени в приложението чрез WebRTC технологията.

Освен това чрез „Намери пътя към Оз“ може да композирате, записвате и изпращате аудио файлове от самия Chrome чрез Web Audio API – един лесен за употреба инструмент, който Google се надява да популяризира и за нови проекти.

“Оз: великият и могъщият” е новият филм на режисьора Сам Рейми (Spider-man, Spider-man 2, Spider-man 3), а в главните роли ще видим номинираният за “Оскар” Джеймс Франко, Мила Кунис, Рейчъл Уайс и др. Лентата ще има световна премиера на 8 март.

Презентация на приложението може да видите тук, а ако работите с Chrome направо посетете официалната страница на „Намери пътя към Оз“.