Amazon грабна Downtown Abbey от конкуренцията

Гигантът в интернет търговията Amazon успя да си осигури ексклузивното право да стриймва хитовия ТВ сериал Downtown Abbey, с което остави зад себе си няколко не по-малко големи конкурентни имена.

От началото на юни тази година, Amazon ще бъде единственото място, където зрителите ще могат да гледат онлайн новия трети сезон на Downtown Abbey.

В Съединените щати Downtown Abbey се излъчва по PBS, но Amazon е взела ексклузивния лиценз да стриймва сериала от 18 юни. Сделката важи за трети и четвърти сезон, както и за пети, ако той бъде сниман междувременно.

С този ход Amazon спечели важно предимство пред конкурентите в уеб стрийминга Netflix и Hulu, които в момента също предлагат Downtown Abbey в своите каталози. От лятото обаче английския сериал ще бъде част единствено от програмата на Amazon.

Успоредно със сделката компанията обяви още, че стартира свое собствено студио и анонсира поредица от оригинални програми. Сред тях са музикалното шоу Creative Galaxy и детското предаване Oz Adventures.

В същото време Netflix все пак постигна частичен реванш като извоюва правото да стиймва доста обсъждания сериал House of Cards с Кевин Спейси в главната роля. За да получи поредицата на режисьора Дейвид Финчър, Netflix успя да извади по-добро предложение от това на HBO и AMC, които също наддаваха за сериала.

Накрая Hulu също разкри серия от 10 оригинални програми, които ще стартират от юни. Сред тях е филмовото шоу Spoliers с Кевин Смит и програмата Derren Brown: Inside Your Mind, която показва различни фокуси и мистерии.