6 нови производители се включиха към SmartTVAlliance

SmartTVAlliance обяви днес, че шест нови водещи производители на електроника се присъединиха към Алианса, за да обогатяват взаимната платформа за приложения и услуги на SmartTV телевизори. Потребителите ще се насладят на по-богато SmartTV преживяване с 3D видео, висококачествена видео и аудио техника, и разнообразно съдържание с приложения, създадено от новнабор за софтуерна разработка- softwaredevelopmentkit (SDK).

Сред новите членове на SmartTVAlliance са производители като Panasonic, ABOX42 иTechniSat и доставчици на решения като IBMиSpecificMedia. Те приз-нават нуждата от развитие на едни и същи приложения за разнородни платформи. Затова подкрепят основателите на алианса – LGElectronics, TPVisionиToshiba, как-то иYuMe, Obigo и Qualcomm в създаването на подобрена екосистема от услуги, чието функциониране не зависи от употребата на традиционните интернет плат-форми.

Усъвършенстваният софтуеротговаря на най-новите тенденции и притежава хара-ктеристиките, от които се нуждаят софтуерните инженери, за да предоставят най-актуалните решения за гамата SmartTV за 2013 от LG, TPVisionиToshiba. Новият софтуер обхваща следните характеристики:

За2013 SmartTV телевизорите:

• По-богати приложения са на разположение от ъпгрейднатите HTML5, CSS3 иJavaScriptспецификации
• 3D видео
• MPEG-DASH поддръжка с по-добро аудио и видео качество и с по-малко трептения и прекъсвания на картината
• По-богато съдържание с обновени характеристики за мениджмънт на ди-гиталните права (DRM – DigitalRightsManagement)

За програмисти:

• Нов емулатор позволява на програмистите да тестват приложенията пред-варително, за да се уверят, че те работят стелевизорите на Smart TV Alliance
• Функцията за проверка съответствието на приложението с изискванията на крос платформите на Smart TV Alliance
• Прогресивни техники за откриване на грешки помагат на програмистите да решават проблемите по-бързо и лесно