Умният дом

Искате да имате пълен контрол над абсолютно всеки един елемент от своя дом, да създадете максимален комфорт и сигурност както за себе си, така и за хората около вас? Без допълнително окабеляване. Без къртене на стени.

Да се събудите сутрин и бойлерът да е стоплил водата, а кафе машината да е приготвила цяла чаша от любимата ви напитка? А когато отидете на работа, да може да проверите във всеки един момент дали случайно не сте оставили котлона включен – през офис компютъра, таблета или мобилния си телефон? Не е невъзможно.

Ето как би работил вашият дом, в случай че решите да го автоматизирате и да го подчините изцяло на своите нужди.  

Осветление – задайте своите критерии и системата автоматично ще контролира осветлението в дома без дори да си вдигате и пръста.

Телевизор/компютър – вашите деца имат домашни, но гледат телевизия или играят на компютъра? Където и да сте, ще разберете, когато го пуснат. А след това – може да им се скарате през системата.

Стена – идеалното място за чувствителен на допир панел за дистанционен контрол на вашите уреди. Само с едно докосване може да контролирате всички електроуреди и цялото осветление в дома.

Контакт – с помощта на един допълнителен модул, включващ се към контакта, получавате власт над всеки електроуред, включен в него. 

Отопление – температурата в дадена стая е прекалено висока (или ниска)? Ще получите SMS съобщение. Ще пуснете климатика и ще спасите рибките си от сваряване.

Нарушител – ако системата открие нарушител в дома ви, тя може да заключи всички врати, да пусне щорите и осветлението и да извести както вас самите по телефона, така и органите на реда.

Камери – не изпускайте дома си от очи където и да сте. Винаги може да видите какво се случва пред или в него чрез камери, които контролирате през компютър или смартфон.

Гараж – забравили сте вратата на гаража отворена и вече сте на две преки от вас? Ще получите уведомление по телефона и ще може да ги затворите дистанционно. 

Градина – всеки следобед в 16.00 пръскачките могат да се задействат и да напояват градината ви. Съседското хлапе ви тъпче цветята, докато ви няма? Могат да се пуснат и да го опръскат.

Система – детето ви си идва от училище? Ще бъдете уведомени. Прибирате се по тъмно? Щом отворите вратите на гаража, осветлението в двора и антрето ще се пусне само. Пламнал е пожар или има наводнение, ще разберете веднага.

Почивка – заминавате за 1 месец на почивка и се притеснявате за своя дом? Симулирайте своето присъствие, като накарате системата да пуска телевизора, радиото и лампите в определени моменти от деня.