Гейм аксесоар: SteelSeries Free Touchscreen

19.99 долара

Производител

SteelSeries

Ако сте сред потребителите, които все още гледат с недоверие на игрите за смартфони и таблети, то заглавия като Horn, Mass Effect: Infiltrator и Modern Combat 4 определено могат да ви накарат да размислите. От друга страна, ако сте геймъри, които предпочитат да имат достъп до максимално широк кръг платформи, то най-вероятно вече сте наясно с тези игри, но по-скоро жадувате за някакъв тип физически контролер, който да ви помогне да се представите по-добре в тях.

И в единия, и в другия случай новото предложение на SteelSeries с името Free Touchscreen Gaming Controls може да ви заинтригува.

Това, което представлява то на практика е един физически d-pad с три допълнителни бутона, предназначени за Android устройства. Идеята е, че всички те се закрепват за тйчскрийна на вашия телефон или таблет и ви предлагат възможност да относително по-прецизно управление в сравнение с честите неудобства на навигацията с върха на пръстите. Очевидното предимство на SteelSeries Free Touchscreen е, че по този начин не се налага да мъкнете допълнителен контролер, който се връзва с устройството ви чрез Bluetooth или  – в още по-лошия случай – контролер и USB On-the-go кабел.

От друга страна вероятно вече сте се досетили и за единствения компромис, който този иначе интересен комплект налага. Тъй като в него влизат само три физически бутона, това означава, че ще може пълноценно да управлявате игри именно с не повече от три бутона. За щастие, голяма част от заглавията в Play Store са именно такива, а в крайна сметка ако се окаже, че сте се спрели на игра с по-сложен интерфейс, просто ще трябва да прецените кои от бутоните да замените с физическите и кои да оставите за тъчскрийн управление.

Трите бутончета и прилежащия d-pad се закрепват доста стабилно, а в комплекта влиза и малко калъфче, където може да ги съхранявате, когато не ги ползвате. Хубавото е, че инсталацията е елементарна, а залепването е здраво и за многократна употреба, така че може лесно да закачате новия си полу-контролер от едно на друго Android устройство.

SteelSeries Free Touchscreen се продава за 19.99 долара, което е доста по-евтино от един PS3 DualShock 3 контролер, който иначе е най-добрият вариант за включването на външен геймпад към вашето Android устройство. Този интересен комплект не е съвършен, но представлява приемлива алтернатива на чистия физически контролер.