iPad става част от учебния процес в Австралия

Австралийски университет планира да раздаде цели 11 000 iPad таблета като част от новата си учебна програма, която поставя ударение върху т.нар. “смесен модел на обучение”.

Съгласно плановете си University of West Sidney ще предложи таблетите на всичките си студенти и преподаватели с цел “подкрепа на обучението и иновациите и стимулиране на неформална учебна среда”.

“Дигиталните технологии донесоха истинска революция в начина, по който общуваме и се свързваме помежду си, затова обучението в университета не трябва да бъде по-различно”, казва проф. Кери-Лий Краузе, заместник ректор на университета.

Въпреки че не е първата учебна институция, която раздава iPad на подопечните си, University of Western Sidney е най-голямата организация, която е прибегнала до услугите на таблета на Apple. Наскоро San Diego Unified School District пък обяви плановете си да закупи 26 000 таблета от същия вид, които да бъдат ползвани от учениците.

Популяризирането на iPad за образователни цели е ключова стратегия на Apple, която наскоро представи iBooks Author – безплатен софтуер, който позволява на авторите да създават дигитални версии на своите учебници, както и други интерактивни заглавия за iPad.