ZTE ще покаже нов смартфон от висок клас на CES

Една от перлите в каталога продукти, които китайският производител ZTE ще покаже на изложението CES 2013, е нов смартфон от висок клас.

Въпреки че компанията е позната преди всичко с по-достъпни модели от среден клас, новият апарат ще бележи началото на “нова дизайнерска епоха” за ZTE, твърди шефът на дизайна в ZTE Хейгън Фендлър.

Моделът, който ще видим в Лас Вегас, ще бъде поредното доказателство за промяната в посока към по-скъпи и атрактивни смартфони, която ZTE прави в последно време, обещава дизайнерът. Предните смартфони на китайците като ZTE Warp Sequent и Sprint Flash също са израз на новата посока, като единият разполага с широк 4.3-инчов екран, а другият с 4G LTE връзка и 12-мегапикселна камера.

Успоредно с намека за новият смартфон, ZTE обяви още, че ще инвестира 30 милиона долара, за да разшири присъствието си на американския пазар. Парите ще бъдат използвани за допълнителна интеграция на съществуващите технологии и услуги, засилване на развойната дейност и изграждането на по-близки връзки с местните мобилни оператори.