Facebook е най-доброто място за работа

Побеждавайки имена като Google и Apple, социалната мрежа Facebook е обявена за най-доброто място за работа на базата на възможности за развитие, заплати и бонуси, както и баланс между работата и свободното време.

Такова е заключението на сайта Glassdoor, който е изготвил своята годишна класация с 50-те най-добри местоработи за 2012 г.

Класацията е разработена на базата на отзиви и ревюта, дело на служителите в десетки компании. За тазгодишното й издание са били дадени почти половин милион ревюта относно заплащането, работните условия, управленческия подход и корпоративната култура на различните компании.

И Facebook се оказва на върха.

“Ръководството на компанията определено вярва в мисията на Facebook да направим света по-отворен и по-свързан”, се казва в изявлението на социалната мрежа пред Glassdoor по повод първото място. “Екипите ни са малки и имат висока степен на независимост. Наистина е невероятно колко много може да помогне един-единствен човек за цялата компания”.

Facebook печели първото място в класацията с рейтинг от 4.7 пункта, с което става единствената технологична компания в Топ 5. По-нататък личат имената на Google (6-то място с 4.3 пункта), LinkedIn (14-то място с 4.1 пункта) и Apple (34-то място с 3.9 пункта). Въпреки че не са в самото чело, Google и Apple присъстват за пета поредна година в Топ 50 на класацията.