Intel предоставя 6-Watt процесор от сървърен клас

Intel представи Intel Atom S1200 процесорна продуктова фамилия, предоставяйки първия в света 64-битов system-on-chip (SoC) от сървърен клас, с ниска мощност за микросървъри с висока плътност, както и нов клас за енергийно ефективно за системи за съхранение и мрежи. Спестяващият енергия и притежаващ промишлена сила микропроцесор разполага с основните възможности за постигане на надеждност от сървърен клас, управляемост и ценова ефективност.

Intel Atom processor S1200 продуктова фамилия е първата SoC с ниска мощност и предоставяща необходимите функции за центъра за данни, които гарантират сървърен клас нива на надеждност и управляемост, като в същото време дават възможност за значителни икономии в общите разходи. SoC включва две физически ядра и общо четири нишки, снабдени с Intel® Hyper-Threading Technology2 (Intel® HT). SoC включва също и 64-битова поддръжка, контролер на паметта, поддържащ до 8GB DDR3 оперативна памет, Intel ® Virtualization Technologies (Intel ® VT), осем канала на PCI Express 2.0, Error Correcting Code (ECC) поддръжка за по-висока надеждност и други I / O интерфейси, интегрирани от Intel чипсети. Новата продуктова фамилия ще включва три процесора с честота от 1.6GHz до 2.0GHz.

Intel Atom S1200 продуктова фамилия е съвместима с x86 софтуер, който обикновено се използва в центровете за данни днес. Това позволява лесна интеграция на новото оборудване с ниска мощност и спестява допълнителни инвестиции в пренасяне и поддържане на нов софтуер.