Apple и Google наддават заедно за патенти на Kodak

Въпреки че са врагове на таблетния и смартфон пазара, нищо не пречи на Apple и Google да обединят усилията си, когато става въпрос за цел от общ интерес.

Точно такава цел изглеждат патентите на фалиралата компания Eastman Kodak, за придобиването на които двата гиганта изглежда са обединили усилията си.

Информацията идва от авторитетния финансов ежедневник The Wall Street Journal, според който Apple и Google са излезли със съвместна оферта на стойност повече от 500 милиона долара, предназначена за около 1 000 патента в областта на образните технологии, които Kodak все още държи.

Досега двете технологични корпорации водеха отделни преговори с Kodak като всяка от компаниите бе склонна да предложи оферта от порядъка на 150 – 250 милиона долара.

Засега позицията на Kodak не е ясна, но ако иска да се справи със заема си в размер на 950 милиона долара от Citigroup, някогашният лидер на фото пазара по всяка вероятност ще се съгласи на предложението.

Eastman Kodak официално обяви банкрут през януари тази година, но към момента все още има портфолио от различни патенти и технологии на стойност 2.6 милиарда долара.