Диктофон: LS-100 Linear PCM Recorder

600 лв.

Производител

Olympus

Почти всеки от нас има смартфон. С негова помощ винаги можем да запишем звука около нас – било по време на лекция, интервю , концерти т.н. Качеството обаче обикновено е по-скоро посредствено, отколкото задоволително.

Не и с професионалния диктофон LS-100 Linear PCM Recorder на Olympus. Той е снабден с кондензирани микрофони, разположени под 90 градуса. Те могат безпроблемно да се справят със звук до 140 децибела (за справка – един рок концерт обикновено протича при 115 децибела) и да го запишат в качествено стерео аудио.Във формат от най-нискокачествения MP3 формат до MP3 до 96kHz/24-bit WAV.

Дори и да взимате интервю от някого на 3 метра разстояние, качеството ще е такова, сякаш вашият събеседник се е намирал точно до LS-100 Linear PCM Recorder.

Е, има си и своите минуси – малко по-голям е от стандартните диктофони и трудно се побира в джоба. Той обаче може да изпълнява ролята и на USB микрофон, за да записва аудио на лаптопа, поддържа SD карти до 64 гигабайта и издържа 10-12 часа с един заряд на батерията.