Ню Йорк превръща улични телефони в таблети

Амбициозен нов проект в Ню Йорк има за задача да превърне остарелите улични телефони в модерни тъчскрийн устройства, свързани с интернет.

В партньорство със Cisco City и 24/7 градската управа на мегаполиса възнамерява да започне мащабна трансформация на уличните телефони в града, които да бъдат превърнати в големи 32-инчови информационни екрани, наречени Smart Screens.

“За момента идеята ни е да имаме десет подобни будки около Юниън Скуеър, а скоро след това да започнем да добавяме и още”, казва Том Туше, изпълнителен директор на City 24/7.

Умните екрани са свързани с интернет и дават полезна информация за посетителите и жителите на града. Достъпът до мрежата ще бъде безплатен, а печалбите ще се генерират от локализирани реклами. Услугите им са достъпни и на няколко различни езика.

“Информацията се изобразява на здрави и лесни за употреба екрани, които трябва да заменят неизползваните и често остарелите улични телефони, които иначе са разположени на важни места като автобусни спирки, молове, спортни зали и др.”, обяснява идеята и Cisco в свое изявление.