HTC Droid DNA – новият phablet

Отвъд Океана вече наричат устройствата, които наподобяват кръстоска между смартфон и таблет с термина phablet, а от вчера представителите на този странен вид вече се увеличиха с още един.

Това е моделът HTC Droid DNA, който ще се разпространява най-напред в мрежата на известния американски мобилен оператор Verizon.

С широк 5-инчов Super LCD екран HTC Droid DNA е типичен phablet, който наподобява на също 5-инчовия LG Intuition и на 5.5-инчовия Galaxy Note II. Масивният екран има максимална резолюция от 1920х1080 пиксела или 440 пиксела на инч и се отличава с доста широк зрителен ъгъл.

Смартфонът работи под Android 4.1 Jelly Bean и има четириядрен 1.5 GHz Snapdragon S4 Pro процесор. Оперативната памет е 2GB, а като място за съхранение са предвидени още 16GB. Камерата на модела е с 8 мегапиксела и първите тестове показват, че прави доста добри снимки.

HTC Droid DNA се очертава като водещото предложение на тайванската компания за празничния сезон, но все още не е ясно кога ще го видим в по-широко разпространение.